VIDEO Kendrick Lamar îți arată că deepfake-ul poate fi folosit și în scopuri educative: pe cine vezi în noul clip al artistului

de: Iulia Kelt
10 05. 2022
kendrick-lamar-deep-fake-videoclip-will-smith-kanye-west

Kendrick Lamar a lansat un nou clip de tipul deepfake în care îi putem „vedea” pe Kanye West, OJ Simpson sau chiar pe Will Smith.

Artistul pare să aibă, și de această dată, o misiune specială, vrând să ne arate că deepfake-urile pot fi folosite și în scopuri utile, nu numai pentru dezinformare și în clipuri pornografice.

Rapperul a distribuit un videoclip pentru single-ul său „The Heart Part 5”, care se învârte exclusiv în jurul fețelor anumitor celebrități, suprapuse pe corpul lui Kendrick Lamar, în timp ce acesta își rostește versurile.

Kendrick Lamar reușește, din nou, să impresioneze

Clipul face tranziția perfectă între imaginile create de inteligența artificială, ale unor figuri celebre și, în anumite cazuri, chiar notorii din cultura recentă a oamenilor de culoare din Statele Unite ale Americii, inclusiv Kanye West, OJ Simpson, Will Smith, dar și anumite imagini cu Kobe Bryant și Nipsey Hussle.

Deep Voodoo este un studio „adus la viață” de creatorii South Park, Trey Parker și Matt Stone și se face responsabil pentru imaginile deepfake din clipul lui Kendrik Lamar. Videoclipul a fost regizat atât de Kendrick, cât și de Dave Free.

Ca și în cazul versurilor în sine, fețele suprapuse servesc drept comentariu asupra culturii de nișă, cu bune și cu rele. Altfel spus, tehnologia se așează ca o cireașă pe „tortul” făcut de Kendrick Lamar.

Imaginilor prezintă diferite aspecte ale unei figuri cunoscute și stau alături de versuri cheie care, printre altele, vorbesc despre tulbunarea bipolară a lui Kanye West, dar și despre crima comisă de Nipsey Hussle. Firește, din colaj nu avea cum să lipsească cel mai nou „personaj negativ” al lumii mondene, Will Smith, cel care a „incendiat” internetul atunci când l-a pocnit în față pe Chris Rock, la gala premiilor Oscar de anul acesta, după ce comendiatul a făcut o glumă nepotrivită despre soția sa.

În mod evident, Kendrick Lamar ne arată că tehnologia deepfake poate fi folosită și în scopuri educative sau, în funcție de caz, pentru a evidenția sincopele societății în care trăim.